Reija Leino

Laboratory Technician, Nakkila

Olen Reija Leino ja työskentelen laboranttina Suomisen Nakkilan tehtaan tutkimus- ja tuotekehityslaboratoriossa.

Olen suomislainen jo kolmannessa polvessa. Ensi vuonna tulee täyteen 100 vuotta siitä, kun isoisäni tuli taloon. Suominen on ollut minun työnantajani 35 vuotta ja olen työskennellyt koko ajan laborantin tehtävissä.

Työt ovat muuttuneet urani aikana todella paljon. Parhaimmillaan Suomisen tutkimus- ja tuotekehitysyksikössä Nakkilassa työskenteli noin 40 henkilöä, joista noin 10 henkilöä laboratoriossa. Nykyisin kollegani ovat eri puolilla maailmaa Suomisen eri tehtailla ja työskentelen Nakkilan tuotekehityslaboratoriossa yksin.

Reija Leino

Työpäivät ovat kiireisiä ja sisältävät paljon erilaisten testien tekemistä. Laitan aamuisin työt kiireellisyysjärjestykseen ja suunnittelen aikataulut siten, että kaikki saisivat tuloksensa mahdollisimman pian.

Erilaisia näytteitä tulee usealta eri taholta ympäri maailman. Testaan paljon muun muassa kilpailijoiden ja markkinoilla olevien tuotteiden koostumuksia ja määrittelen niiden tekniikoita. Myös Suomisen omien tuotekehityksessä olevien tuotteiden ja tuotantokokeiden testaukset ovat iso osa työtäni. Viime aikoina olen tutkinut paljon erityisesti erilaisia Sustainable-tuotteita. Niitä ovat muun muassa biohajoavat kosteuspyyhkeet, vaipat ja terveyssiteet.

Parasta työssäni on se, että kahta samanlaista päivää ei yleensä ole. Näytteet ovat kiinnostavia ja vaihtelevia ja työ on kansainvälistä. Uusien testimenetelmien suunnittelu on ollut minulle aina mieluista tekemistä.

Suominen on pysynyt hienosti kilpailussa mukana ja on sopeutunut hyvin ajan tuomiin muutoksiin ja haasteisiin. Muutokset ovat vaatineet myös minulta sopeutumiskykyä sekä itsenäistä työotetta.

Asumme mieheni kanssa maaseudun rauhassa ja meillä on kolme hevosta. Hevoset vievät paljon aikaa, mutta niiden kanssa työasiat unohtuvat. Meillä on myös kaksi aikuista lasta sekä yksi lapsenlapsi. Puuhastelu kaksivuotiaan tyttärenpojan Leon kanssa tuo mukavaa vastapainoa kiireiselle arjelle.