Nicola Picchi

Senior Manager, ICT

Nimeni on Nicolas, asun Ranskassa ja olen työskennellyt Suomisen ICT-organisaatiossa vuodesta 2013. Minulla on tutkinto taloustieteistä, mutta IT on ollut aina intohimoni. Aloitin urani teknikkona ja olen kiivennyt tikapuita pitkin ollen ensin IT spesialisti, sitten insinööri, jonka jälkeen keskityin enemmän IT johdollisiin asioihin. Olen työskennellyt IT:ssä koko urani, jo lähes 20 vuoden ajan.

Ennen Suomista työskentelin konsulttina yrityksessä nimeltä Cap Gemini ja olin mukana isossa IT-projektissa, joka tehtiin Suomisen ja Ahlstromin välillä. Projektin jälkeen Suomiselta kysyttiin olisinko halukas työskentelemään Suomisella ja täällä sitä ollaan. Tällä hetkellä työskentelen tittelillä Senior Manager, Infra and Local Services. Olen henkilö, joka työskentelee taustalla varmistaen, että kaikki Suomisen IT-järjestelmät toimivat.

Nicolas Picchi

Suomisella oli Ranskan Lyonissa Toimisto, mutta viimeiset neljä vuotta olen työskennellyt kotoa käsin. Olen yhteydessä tiimiini useaan kertaan päivässä ja verkkoyhteydet ja erilaiset työkalut ovat erittäin hyvät. Siinä mielessä en tunne olevani lainkaan yksin. Ainoa haaste toisinaan on vetää rajaa työn ja vapaa-ajan välille, kun työskentelee kotoa kansainvälisessä ICT-organisaatiossa. Olen oppinut parhaat käytännöt vuosien varrella.

Työpäiväni alkavat sillä, että tarkastan kaikki globaalit serverimme, sähköpostini ja sen jälkeen priorisoin päivän aikatauluni kokousten, projektien ja muiden tehtävien kesken. Meillä on pienehkö tiimi ja monella meistä on useampi hattu. Se on erittäin nautinnollista ja tekee jokaisesta päivästä erilaisen.

Parasta Suomisella on yrityksen koko. Suominen on ketterä, joustava eikä täällä ole liian montaa porrasta tekemässä päätöksiä. Päätökset saadaan tehtyä nopeasti ja nautin siitä suuresti. Inhimillinen näkökulma on myös hieno asia, sillä tunnen kaikki, joiden kanssa toimin. Suhteet ja ihmiset eivät ole vain numeroita, vaan tässä työssä tulee ymmärtää myös henkilöiden tehtäviä ja niiden vaatimuksia.