Suominen siirtyy fossiilittomaan sähköön Paulínian tehtaalla

Suominen jatkaa aktiivista työtään kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi, ja myös Paulínian tehtaalla siirrytään fossiilittomaan sähköön.

”Suominen siirtyi kokonaan fossiilittomaan sähköön kaikilla Euroopan tehtaillaan vuonna 2021, ja nyt jatkamme tätä kehityskulkua. Pyrimme jatkuvasti löytämään uusia tapoja vähentää toimintojemme kasvihuonekaasupäästöjä. Vuonna 2022 asensimme esimerkiksi Alicanten tehtaallemme aurinkovoimalan, johon kuuluu yli 2 200 aurinkopaneelia”, kertoo HSEQ-toiminnon johtaja Juan Carlos Esteve

Toimintojemme ympäristövaikutuksia vähentämällä varmistamme, että voimme tarjota asiakkaillemme yhä vastuullisempia tuotteita. Fossiilittomiin sähkönlähteisiin siirtymällä voimme merkittävästi pienentää tuotteidemme hiilijalanjälkeä. Osana vastuullisuustyötämme laskemme kuitukankaidemme hiilijalanjäljet sekä yritystason päästöt vuosittain.

Suominen on jo pitkään kehittänyt tuotteita, joissa yhdistyvät vastuullisuus, laatu ja toiminnallisuus. Suomisen vastuullisten tuotteiden portfolioon kuuluvat tuotteet, joiden ympäristövaikutukset ovat pienimmät. Portfolio koostuu uusiutuvista, kierrätetyistä ja/tai muovittomista raaka-aineista valmistetuista tuotteista sekä kompostoituvista tai kokonaan hajoavista kuitukankaista, jotka soveltuvat kaikenlaisiin käyttötarkoituksiin. 

Vastuullisuus on keskeinen osa strategiaamme. Suomisen tavoitteena on vähentää sekä energian että veden kulutusta, kaatopaikkajätettä ja kasvihuonekaasupäästöjä 20 % tuotettua tonnia kohden vuoteen 2025 mennessä (vuoden 2019 tasosta). Vuonna 2022 kasvihuonekaasupäästömme vähenivät 20 % tuotettua tonnia kohti.