Suominen sai hopeaa ensimmäisessä vastuullisuuden EcoVadis-arvioinnissa

Suominen sai hopeatason luokituksen EcoVadis-arvioinnissa. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun yritys osallistui EcoVadis-arviointiin ja sai luokituksen. Suominen sai 63/100 pistettä ja jäi siten vain kolme pistettä seuraavana olevasta kultatasosta. Tämän tuloksen mukaan Suominen kuuluu EcoVadis-arvioitujen tekstiiliteollisuuden yritysten joukossa 8 prosentin parhaimmistoon.

 

EcoVadis on maailman johtava yritysten sosiaalisen vastuun luokituksen tarjoaja. EcoVadis-arvioinnissa yrityksen vastuullisuutta arvioidaan neljällä teemalla: ympäristö, työ- ja ihmisoikeudet, etiikka ja kestävä hankinta. Arvioinnin metodologia perustuu kansainvälisesti tunnustettuihin periaatteisiin ja standardeihin, kuten Global Reporting Initiative (GRI), UN Global Compact ja ISO 26000.

Arvioinnin mukaan Suominen on työ- ja ihmisoikeuskysymysten, etiikan ja kestävän hankinnan osalta hyvällä tasolla ja ympäristöasioissa edistyneellä tasolla. EcoVadisin mukaan Suomisella on edistynyt ympäristöasioiden hallintajärjestelmä.”Hopeatason saavuttaminen ensimmäisessä arvioinnissamme on tulos järjestelmällisestä työstä koko yrityksessä ja esimerkki hienosta tiimityöstä. Kestävä kehitys on todellakin sekä strategiamme että kaiken päivittäisen toiminnan ytimessä. Näiden tulosten avulla kehitämme toimintaamme yritysvastuun ja kestävän kehityksen osalta ja tähtäämme ensi kerralla kultatasoon”, sanoo Emilia Peltola, VP, Communications & IR.