Nahkurinverstaasta globaaliksi kuitukangasyhtiöksi kasvanut Suominen juhlii 120-vuotista historiaansa

Suominen Oyj     Lehdistötiedote    13.4.2018 klo 14.30

Nahkurinverstaasta globaaliksi kuitukangasyhtiöksi kasvanut Suominen juhlii 120-vuotista historiaansa

Johtava kuitukangasvalmistaja Suominen juhlii tänä vuonna 120-vuotista historiaansa. Juho Wiktor Suominen (1877–1935) perusti 16.4.1898 nahkurinverstaan Nakkilaan, jossa yksi yhtiön kahdeksasta tehtaasta sijaitsee vielä tänäkin päivänä.

Aluksi Juho W. Suomisen yritys valmisti nahkaa käsityönä lähialueen suutareiden tarpeisiin, mutta jo vuonna 1908 töitä tehtiin uusissa nahkatehtaan tiloissa höyrykoneen voimin – kiitos kenkäteollisuuden vanavedessä kasvaneen nahkan kysynnän. Myöhemmin maan kenkäteollisuuden heikentynyt asema ja nahkan kanssa kilpailevien tuotteiden yleistyminen saivat Suomisen muuttamaan liiketoimintansa suuntaa: Vuonna 1965 yritys aloitti kuitukangastuotteiden eli mm. vanun, kokolattiamaton ja kertakäyttöpyyhkeiden tuotannon nahkan ohella. Sittemmin Suominen-konsernin tuotevalikoimaan on kuulunut myös esimerkiksi tekoturkista ja muovipusseja, mutta vuodesta 2014 lähtien yhtiö on valmistanut ainoastaan kuitukankaita. Tänä päivänä Suomisen kuitukankaita käytetään raaka-aineena esimerkiksi kosteuspyyhkeissä, terveyssiteissä ja haavataitoksissa.

120-vuotisen historiansa aikana Suominen on ollut myös osa Lassila & Tikanoja Oy:tä, jolle osake-enemmistö myytiin vuonna 1982. Suomisen suvun omistus yhtiössä päättyi vuonna 1984. Yrityskaupat ovat merkittävä osa myös Suomisen myöhempää historiaa. Nykymuotoinen Suominen syntyi vuonna 2011, kun yritys osti Ahlstrom Oyj:n Home and Personal -liiketoiminnan ja laajeni kertaheitolla kolmella mantereella toimivaksi markkinajohtajayritykseksi.

”Suominen on luonut nahkansa monta kertaa historiansa aikana. Keskeistä on ollut yrittäjähenkisyys, jonka Juho W. Suominen jo aikanaan loi ja haluamme vaalia sitä myös jatkossa. Siksi puhumme Suomisesta muutoksentekijöiden yhteisönä”, toteaa Nina Kopola, Suominen Oyj:n toimitusjohtaja.

Lisätietoja:

Nina Kopola, toimitusjohtaja, puh. 010 214 300

Suominen lyhyesti

Suominen valmistaa kuitukankaita rullatavarana pyyhintä- ja hygieniatuotteisiin sekä terveydenhuollon sovelluksiin. Suomisen kuitukankaista valmistetut lopputuotteet – esimerkiksi kosteuspyyhkeet, terveyssiteet ja haavataitokset – luovat lisäarvoa kuluttajien ja ammattilaisten käytössä eri puolilla maailmaa. Suominen on pyyhintään tarkoitettujen kuitukankaiden globaali markkinajohtaja ja sillä on yli 650 työntekijää Euroopassa sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikassa. Suomisen liikevaihto vuonna 2017 oli 426,0 milj. euroa ja liikevoitto 15,0 milj. euroa. Suomisen osake (SUY1V) noteerataan Nasdaq Helsingissä keskisuurten yhtiöiden listalla. Lue lisää: www.suominen.fi.