Suominen laskee liikkeeseen 75 miljoonan euron joukkovelkakirjalainan osana uudelleenrahoitusta

Helsinki, Suomi, 2014-09-17 07:40 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- Suominen Oyj   Pörssitiedote   17.9.2014 klo 8.40

SUOMISEN LASKEE LIIKKEESEEN 75 MILJOONAN EURON JOUKKOVELKAKIRJALAINAN OSANA UUDELLEENRAHOITUSTA

Globaalisti toimiva kuitukangasvalmistaja Suominen Oyj tiedotti 4.9.2014 harkitsevansa senior-statuksisen, vakuudettoman kiinteäkorkoisen joukkovelkakirjalainan liikkeeseenlaskua osana rahoituspohjansa suunniteltua monipuolistamista ja laajentamista.

Yllämainitun suunnitelman mukaisesti Suominen Oyj uudelleenrahoittaa velkaportfolionsa laskemalla liikkeeseen 75 miljoonan euron senior-statuksisen ja vakuudettoman joukkovelkakirjalainan sekä uusimalla syndikoidun pankkilainansa.

Joukkovelkakirjan laina-aika on viisi vuotta, ja lainan kiinteä vuotuinen kuponkikorko on 4.375 prosenttia.  Joukkovelkakirjalaina kiinnosti laajasti sijoittajia sekä Suomessa että muualla Pohjoismaissa ja se ylimerkittiin lopullisen sijoittajamäärän noustessa yli 40 sijoittajaan. Laina haetaan listattavaksi NASDAQ OMX Helsinkiin. Joukkovelkakirjalainasta saatavat varat käytetään Suominen Oyj:n pankkilainan takaisinmaksuun ja yleisiin rahoitustarpeisiin.

Nordea Markets ja Pohjola Markets toimivat joukkovelkakirjalainan pääjärjestäjinä. Nordea Pankki ja Pohjola Pankki toimivat syndikoidun pankkilainan pääjärjestäjinä. Yhtiön oikeudellisena neuvonantajana toimi Merilampi Attorneys Ltd ja pääjärjestäjien oikeudellisena neuvonantajana Asianajotoimisto Attorneys at Law Borenius Ltd.

Suominen Oyj
Nina Kopola, toimitusjohtaja

Lisätietoja: Tapio Engström, talousjohtaja, puh. 010 214 300


Suominen lyhyesti

Suominen valmistaa kuitukankaita rullatavarana pyyhintä- ja hygieniatuotteisiin sekä terveydenhuollon sovelluksiin. Suomisen kuitukankaista valmistetut lopputuotteet – esimerkiksi kosteuspyyhkeet, terveyssiteet ja haavataitokset - luovat lisäarvoa kuluttajien arkeen eri puolilla maailmaa. Suominen on pyyhintään tarkoitettujen kuitukankaiden globaali markkinajohtaja ja sillä on noin 600 työntekijää Euroopassa sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikassa. Suomisen jatkuvien liiketoimintojen liikevaihto vuonna 2013 oli 373,7 milj. euroa ja liikevoitto ennen kertaluonteisia eriä 19,4 milj. euroa. Suomisen osake (SUY1V) noteerataan NASDAQ OMX:n Helsingin pörssissä. Lue lisää: www.suominen.fi.

Jakelu:
NASDAQ OMX Helsinki Oy.
Keskeiset tiedotusvälineet
www.suominen.fi

Viimeisimmät uutiset

Annual Meetings & Shareholder Rights, European Regulatory News
PÖRSSITIEDOTE 6.02.2024

Kutsu Suominen Oyj:n varsinaiseen yhtiökokoukseen