Suominen käynnistää investointiohjelman kasvustrategiansa toteuttamiseksi

Helsinki, Suomi, 2014-12-04 12:15 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- Suominen Oyj   Pörssitiedote   4.12.2014 klo 13.15

SUOMINEN KÄYNNISTÄÄ INVESTOINTIOHJELMAN KASVUSTRATEGIANSA TOTEUTTAMISEKSI

Kuitukankaita valmistava Suominen aloittaa kasvuinvestointiohjelman toteuttaakseen vuosille 2015 – 2017 määriteltyä strategiaansa. Ensimmäiset investointihankkeet keskipitkän aikavälin suunnitelmassa kohdistuvat Alicanten tehtaalle Espanjaan ja Paulínian tehtaalle Brasiliaan. Lisäksi Suominen arvioi mahdollisuuksiaan laajentaa Nakkilan tehtaan tuotantokapasiteettia.

Näiden kolmen kasvuinvestoinnin arvo on yhteensä noin 4 miljoonaa euroa ja ne parantavat Suomisen kykyä kasvattaa edelleen korkeamman lisäarvon tuotteiden osuutta yhtiön tuoteportfoliossa.

Alicanten tehtaan investointi on suunnattu palvelemaan erityisesti globaalisti kasvavia teollisten pyyhintätuotteiden sekä terveydenhuollon kuitukankaiden markkinoita. Investointi Paulíniaan laajentaa tehtaan tuotevalikoimaa ja vahvistaa edelleen sen asemaa Etelä-Amerikan kasvavilla pyyhintätuotteiden markkinoilla. Se mahdollistaa myös hygienia- ja terveydenhuollon tuotteiden kuitukankaiden toimittamisen Paulínian tehtaalta.

“Olen iloinen voidessamme julkistaa nämä aivan ensimmäiset askeleet Suomisen kasvuinvestointiohjelmasta. Valmistuttuaan nämä investoinnit osaltaan parantavat Suomisen valmiutta tarjota asiakkailleen markkinoiden parhaita tuotteita. Investoinnit hyödyttävät molempia liiketoiminta-alueitamme. Ne vahvistavat edelleen Convenience-liiketoimintamme maailmanlaajuisesti johtavaa asemaa pyyhintätuotteiden kuitukankaissa ja toisaalta tarjoavat meille aiempaa selvästi paremmat mahdollisuudet kasvattaa Care-liiketoiminta-aluetta”, toteaa Nina Kopola, Suominen Oyj:n toimitusjohtaja.


Lisätietoja:
Nina Kopola, toimitusjohtaja, puh. 010 214 300
Timo Hiekkaranta, johtaja, Convenience, puh. 050 305 3024 (tavoitettavissa klo 9.30 jälkeen)
Lynda A. Kelly, johtaja, Care, tel. +1 860 970 5988 (tavoitettavissa klo 7.00 jälkeen, aikavyöhyke EST)

Jakelu:
NASDAQ OMX Helsinki Oy
Keskeiset tiedotusvälineet
www.suominen.fi

Suominen lyhyesti

Suominen valmistaa kuitukankaita rullatavarana pyyhintä- ja hygieniatuotteisiin sekä terveydenhuollon sovelluksiin. Suomisen kuitukankaista valmistetut lopputuotteet - esimerkiksi kosteuspyyhkeet, terveyssiteet ja haavataitokset - luovat lisäarvoa kuluttajien arkeen eri puolilla maailmaa. Suominen on pyyhintään tarkoitettujen kuitukankaiden globaali markkinajohtaja ja sillä on noin 600 työntekijää Euroopassa sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikassa. Suomisen jatkuvien liiketoimintojen liikevaihto vuonna 2013 oli 373,7 milj. euroa ja liikevoitto ennen kertaluonteisia eriä 19,4 milj. euroa. Suomisen osake (SUY1V) noteerataan NASDAQ OMX:n Helsingin pörssissä. Lue lisää: www.suominen.fi.

Viimeisimmät uutiset

Annual Meetings & Shareholder Rights, European Regulatory News
PÖRSSITIEDOTE 4.04.2024

Suomisen varsinaisen yhtiökokouksen ja hallituksen järjestäytymiskokouksen päätökset

Vuosikertomukset, European Regulatory News
PÖRSSITIEDOTE 12.03.2024

Suominen on julkaissut vuoden 2023 vuosikertomuksensa sekä palkitsemispolitiikkansa

Annual Meetings & Shareholder Rights, European Regulatory News
PÖRSSITIEDOTE 6.02.2024

Kutsu Suominen Oyj:n varsinaiseen yhtiökokoukseen