Suominen tuo markkinoille BIOLACE® Combon –innovatiivisen vastuullisen ratkaisun imukykyisiin hygieniatuotteisiin

Suominen Oyj:n lehdistötiedote 1.10.2020 klo 14.00

Suominen innovatiivisten ja vastuullisten kuitukankaiden globaalina edelläkävijänä tuo markkinoille uuden 2-in-1 BIOLACE® Combo -kuitukankaan, jossa yhdistyvät hygieniatuotteiden pintakerroksen ja sisäkerrosmateriaalin kaikki ominaisuudet. BIOLACE® Combo on suunniteltu käytettäväksi imukykyisissä hygieniatuotteissa, kuten pikkuhousunsuojissa ja terveyssiteissä, ja sitä voidaan käyttää suoraan imukykyisen ydinkerroksen päällä tai ainoana kuitukankaana ultraohuissa pikkuhousunsuojissa.

"BIOLACE® Combo pystyy huomattavasti parantamaan lopullisen tuotteen ominaisuuksia ja tarjoamaan vakaata suorituskykyä sen lisäksi, että sitä ei tarvitse käyttää useita kerroksia. Tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluu erinomainen nesteiden hallinta, eli nesteet imeytyvät nopeasti ja tuotteen pinta pysyy erittäin kuivana, sekä tekstiilimäinen pehmeys, joka tekee käyttömukavuudesta ensiluokkaisen. Nämä kaikki tekevät BIOLACE® Combosta ihanteellisen vaihtoehdon erittäin ohuiden tuotteiden suunnitteluun", toteaa Suomisen Category Manager Johanna Sirén. "Olemme erittäin iloisia, kun voimme vihdoin tuoda markkinoille tämän konseptin, joka on jälleen yksi osoitus teknologiatiimimme huippuosaamisesta hygieniatuotteiden alalla", hän jatkaa. 

Suomisen vastuullisen BIOLACE® -tuoteperheen uusi jäsen BIOLACE® Combo on valmistettu vain uusiutuvista kasvipohjaisista raaka-aineista, ja se on sekä biohajoava että kompostoituva. Verrattuna perinteisiin fossiilisista raaka-aineista valmistettuihin kuitukankaisiin, joita käytetään hygieniatuotteissa, BIOLACE® Combo pienentää tuotteen hiilijalanjälkeä huomattavasti. Tuotantoa helpottaa myös kahden erillisen kerroksen korvaaminen yhdellä kuitukankaalla.

"BIOLACE® Combo on yksi innovaatioistamme, joka on selkeästi strategiamme mukainen. Haluamme kehittää jatkuvasti uusia tuotteita, jotka vastaavat vastuullisempien tuotteiden kasvavaan kuluttajakysyntään – luotettavaa suorituskykyä unohtamatta", Johanna Sirén toteaa.

SUOMINEN OYJ

Lisätietoja:
Johanna Sirén, Category Manager, puh. +358 50 520 5360, johanna.siren@suominencorp.com

Suominen valmistaa kuitukankaita rullatavarana pyyhintätuotteisiin sekä muihin sovelluksiin. Visiomme on olla edelläkävijä innovatiivisissa ja vastuullisissa kuitukankaissa. Suomisen kuitukankaista valmistetut lopputuotteet, esimerkiksi kosteuspyyhkeet, terveyssiteet ja haavataitokset, ovat läsnä ihmisten jokapäiväisessä elämässä ympäri maailmaa. Suomisen liikevaihto vuonna 2019 oli 411,4 milj. euroa ja työllistämme lähes 700 ammattilaista Euroopassa sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikassa. Suomisen osake noteerataan Nasdaq Helsingissä. Lue lisää: www.suominen.fi.