Suominen tuo markkinoille 100-prosenttisesti kasvipohjaisen BIOLACE® Puren, jonka puhdistusteho on erinomainen

Suominen Oyj:n lehdistötiedote 14.9.2020 klo 14.00

Innovatiivisten ja vastuullisten kuitukankaiden globaali edelläkävijä Suominen tuo markkinoille BIOLACE® Pure -kuitukankaan pyyhintätuotteisiin. Tuote on valmistettu biohajoavista, kompostoituvista ja uusituvista kasvipohjaisista raaka-aineista, jotka ovat peräisin kestävästi hoidettujen metsien sertifioiduista puista. Tuote ei sisällä kemiallisia sidosaineita eikä muoveja. Suomisen vastuullisen BIOLACE®-tuoteperheen uusin tuote BIOLACE® Pure on suunniteltu vastaamaan vastuullisten ja muovittomien materiaalien kasvavaan kysyntään pyyhintätuotemarkkinoilla.

”BIOLACE® Pure tarjoaa asiakkaillemme ainutlaatuisen, vastuullisen ja ympäristöystävällisen vaihtoehdon, jossa ei tingitä täydellisen kosteuspyyhkeen tärkeimmistä ominaisuuksista. Tuotteessa on kolmikerroksinen rakenne, joka takaa optimaalisen nesteenhallinnan ja pehmeyden, jotka yhdessä mahdollistavat tehokkaan ja hellävaraisen puhdistamisen”, Marika Mäkilä, Manager, Marketing and Category Management, Europe, kertoo.

Nesteenhallinta- ja puhdistusominaisuuksiltaan erinomaisen innovatiivisen materiaalin kehitys perustuu Suomisen pitkään historiaan ja osaamiseen puukuitupohjaisten tuotteiden valmistuksessa. Verrattuna esimerkiksi markkinoilla käytettäviin viskoosipyyhkeisiin BIOLACE® Puren puhdistusteho on erinomainen, mutta hiilijalanjälki pienempi ja ympäristövaikutukset vähäisemmät.

”Globaalit ympäristöhuolet – kuten ilmastonmuutos ja merten muoviroska – luovat markkinoille uusia odotuksia ja kysyntää vastuullisille kuitukangastuotteille. Haluamme vastata näihin globaaleihin haasteisiin kehittämällä jatkuvasti uusia ja innovatiivisia ratkaisuja, joiden ympäristövaikutukset ovat entistä pienemmät ja uusi BIOLACE® Pure on tästä loistava esimerkki”, Marika Mäkilä toteaa.

BIOLACE® Pure on kaupallisesti saatavilla vuonna 2021.

SUOMINEN OYJ

Lisätietoja:
Marika Mäkilä, Manager, Marketing and Category Management, Europe, puh. 050 384 4014, marika.makila@suominencorp.com
Sijoittaja- ja mediakyselyt: Emilia Peltola, viestintä- ja sijoittajasuhdejohtaja, puh. 050 540 9747, emilia.peltola@suominencorp.com

Suominen valmistaa kuitukankaita rullatavarana pyyhintätuotteisiin sekä muihin sovelluksiin. Visiomme on olla edelläkävijä innovatiivisissa ja vastuullisissa kuitukankaissa. Suomisen kuitukankaista valmistetut lopputuotteet, esimerkiksi kosteuspyyhkeet, terveyssiteet ja haavataitokset, ovat läsnä ihmisten jokapäiväisessä elämässä ympäri maailmaa. Suomisen liikevaihto vuonna 2019 oli 411,4 milj. euroa ja työllistämme lähes 700 ammattilaista Euroopassa sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikassa. Suomisen osake noteerataan Nasdaq Helsingissä. Lue lisää: www.suominen.fi.