Suominen uudistaa organisaatiotaan ja johtoryhmäänsä

Suominen Oyj:n pörssitiedote 24.4.2019 klo 15.05

Suomisen hallitus on päättänyt yhtiön uudesta organisaatiosta ja johtoryhmän kokoonpanosta, muutos tulee voimaan 1.7.2019.

Suomisen uudet liiketoiminta-alueet ovat Amerikat ja Eurooppa. Suomisella ei ole raportoitavaa segmenttiä. Suomisen liiketoiminta muodostuu jatkossakin yhdestä toimintasegmentistä.  

“Uuden organisaation myötä pystymme olemaan tehokkaampia, fokusoidumpia ja ketterämpiä, ja tämä on tärkeää, kun tavoitteenamme on kannattavuuden parantaminen. Tarkastelemme nyt strategiamme fokusalueita ja teemme töitä toimintamme tehostamiseksi, ja nämä muutokset tukevat meitä tässä kehitystyössä”, sanoo Suomisen toimitusjohtaja Petri Helsky.

Uusi nimitys ja muutoksia Suomisen johtoryhmässä

Suominen on tänään nimittänyt Toni Tammisen (TkT, KTM) talousjohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi. Hän siirtyy Suomiselle Metsä Tissue Oyj:stä, missä hän työskentelee tällä hetkellä tittelillä VP, Group Controlling. Tammisen ansioluettelo on tämän tiedotteen liitteenä.

”Toni Tammisella on vahva tausta taloudesta ja business control-toiminnosta suurissa, kansainvälisissä yrityksissä strategiaan ja yrityskauppoihin liittyvän osaamisensa lisäksi. Olen varma, että hän tuo arvokasta näkemystä ja talousymmärrystä Suomiselle”, sanoo toimitusjohtaja Petri Helsky.

Aiemmin tiedotetun mukaisesti Suomisen nykyinen talousjohtaja Tapio Engström jättää yhtiön. Hänen viimeinen päivänsä Suomisella on 3.5.2019. Sirpa Koskinen, VP, Group Controller toimii väliaikaisena talousjohtajana 30.7.2019 saakka, kunnes Tamminen aloittaa.  

Useita muutoksia on tehty myös Suomisen johtoryhmän jäsenten vastuualueisiin.

Ernesto Levy on nimitetty liiketoiminta-alueen Amerikat johtajaksi, tällä hetkellä hän toimii liiketoiminta-alueen Convenience johtajana. 

Markku Koivisto on nimitetty liiketoiminta-alueen Eurooppa väliaikaiseksi johtajaksi, hän jatkaa myös nykyisessä roolissaan teknologiajohtajana.

Lynda Kelly on nimitetty liiketoiminnan kehitysjohtajaksi, tällä hetkellä hän toimii liiketoiminta-alueen Care johtajana.

Larry Kinn, johtaja, Operational Excellence, jää eläkkeelle heinäkuussa 2019.  Operational Excellence siirtyy osaksi Operaatiot-organisaatiota.  

Suomisen johtoryhmän kokoonpano 1.7.2019 alkaen:

  • Petri Helsky, toimitusjohtaja
  • Toni Tamminen, talousjohtaja (30.7.2019 alkaen)
  • Ernesto Levy, johtaja, liiketoiminta-alue Amerikat
  • Markku Koivisto, teknologiajohtaja ja väliaikainen johtaja, liiketoiminta-alue Eurooppa
  • Lynda Kelly, johtaja, liiketoiminnan kehitys
  • Mimoun Saïm, johtaja, Operaatiot
  • Hannu Sivula, henkilöstöjohtaja

Kaikki johtoryhmän jäsenet raportoivat toimitusjohtaja Petri Helskylle.

“Olen varma, että nämä muutokset auttavat meitä rakentamaan uutta pohjaa Suomisen kehitykselle ja tulevaisuudelle”, sanoo Petri Helsky.

“Kiitän Tapiota hänen kaikesta panoksestaan yhtiöön sekä talousjohtajana että väliaikaisena toimitusjohtajana ja toivotan hänelle kaikkea hyvää tulevaisuudessa. Kiitän myös Larrya arvokkaan osaamisensa, ja pitkään uraan kuitukankaiden parissa perustuvan kokemuksensa jakamisesta Suomisella”, Helsky jatkaa.  

Samassa yhteydessä Suominen lakkauttaa laajennetun johtoryhmän.

Lisätietoja:
Petri Helsky, toimitusjohtaja, puh. 010 214 3080

SUOMINEN

Suominen valmistaa kuitukankaita rullatavarana pyyhintä- ja hygieniatuotteisiin sekä terveydenhuollon sovelluksiin. Suomisen kuitukankaista valmistetut lopputuotteet – esimerkiksi kosteuspyyhkeet, terveyssiteet ja haavataitokset – luovat lisäarvoa kuluttajien ja ammattilaisten käytössä eri puolilla maailmaa. Suominen on pyyhintään tarkoitettujen kuitukankaiden globaali markkinajohtaja ja sillä on lähes 700 työntekijää Euroopassa sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikassa. Suomisen liikevaihto vuonna 2018 oli 431,1 milj. euroa. Suomisen osake (SUY1V) noteerataan Nasdaq Helsingissä keskisuurten yhtiöiden listalla. Lue lisää: www.suominen.fi.

Liite

01-CV_Tamminen_FIN.pdf

Viimeisimmät uutiset

Changes in company's own shares, European Regulatory News
PÖRSSITIEDOTE 7.06.2024

Muutos Suomisen omien osakkeiden määrässä

Directors and Officers, European Regulatory News
PÖRSSITIEDOTE 31.05.2024

Suominen käynnistää uudelleenjärjestelyohjelman sisältäen muutoksia johtoryhmässä

Changes in company's own shares, European Regulatory News
PÖRSSITIEDOTE 23.05.2024

KORJAUS: Suominen - omien osakkeiden luovutus