Suominen tuo markkinoille tekoälyä hyödyntävät kuitukankaat

Suominen Oyj     Lehdistötiedote     12.9.2018 klo 9.00

Suominen tuo markkinoille tekoälyä hyödyntävät kuitukankaat

Kuitukangasyhtiö Suominen ottaa askeleen eteenpäin Muutoksentekijä-strategiassaan ja tuo markkinoille Suominen Intelligent Nonwovens™ -tuotekonseptin. Se mahdollistaa ensimmäisenä maailmassa digitaalisten ominaisuuksien lisäämisen kuitukankaisiin. Esimerkiksi tuotteiden jäljitettävyys ja tuoteturvallisuus voidaan nostaa uudelle tasolle konseptia hyödyntämällä. Lisäksi Suominen Intelligent Nonwovens™ tarjoaa brändeille uudenlaisen markkinointityökalun. Nämä ovat vain esimerkkejä konseptin tarjoamista monista mahdollisuuksista.

Konsepti sai Suomisella alkunsa samoista tuotekehityshankkeista, joiden aiempiin tuloksiin kuuluu ainutlaatuisen High Definition Design Series -pintakuviovalikoiman kaupallistaminen. Suominen Intelligent Nonwovens™ -konsepti yhdistää tekoälyn näihin erittäin tarkkakuvioisiin tuotteisiin. Konseptin avulla kuitukankaaseen lisätään digitaalisia ominaisuuksia muuttamatta materiaalin ulkonäköä tai heikentämättä sen muita ominaisuuksia.

”Jos kuluttaja esimerkiksi tahtoo tietää käyttämänsä kosteuspyyhkeen raaka-aineet, hän voi saada tiedot skannaamalla kosteuspyyhkeen älypuhelimellaan. Myös kosteuspyyhevalmistaja voi selvittää kuitukankaan alkuperän nopeasti samalla tavalla, mikäli tuotteessa olisi esimerkiksi jokin valmistusvirhe”, kertoo Suomisen teknologiajohtaja Markku Koivisto konseptin konkreettisista käyttökohteista. ”Mahdolliset käyttökohteet riippuvat vain meidän ja asiakkaidemme mielikuvituksesta. Tätä voidaan soveltaa mitä erilaisimpiin tarkoituksiin.”

”Olemme huomanneet jo nyt, että Suominen Intelligent Nonwovens™ on jotain täysin uutta asiakkaillemme. Siksi olenkin erittäin ylpeä monialaisesta tiimistä konseptin takana. Tämä on loikka eteenpäin Muutoksentekijä-strategiassamme ja se osoittaa, että pystymme luomaan kuitukankaita joita muut eivät pysty luomaan.”

Suominen Intelligent Nonwovens™ on jo nimetty finalistiksi RISE Innovation Award -kilpailussa, joka myönnetään tekniikkaa ja tiedettä luovasti hyödyntävälle innovaatiolle kuitukankaiden alalla. Voittaja julkistetaan Research, Innovation & Science for Engineered Fabrics -konferenssissa Raleigh’ssa 13.9.2018.

Lisätietoja

Markku Koivisto
teknologiajohtaja, Suominen
p. +358 40 861 2852
markku.koivisto@suominencorp.com

Suominen lyhyesti

Suominen valmistaa kuitukankaita rullatavarana pyyhintä- ja hygieniatuotteisiin sekä terveydenhuollon sovelluksiin. Suomisen kuitukankaista valmistetut lopputuotteet – esimerkiksi kosteuspyyhkeet, terveyssiteet ja haavataitokset – luovat lisäarvoa kuluttajien ja ammattilaisten käytössä eri puolilla maailmaa. Suominen on pyyhintään tarkoitettujen kuitukankaiden globaali markkinajohtaja ja sillä on yli 650 työntekijää Euroopassa sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikassa. Suomisen jatkuvien liiketoimintojen liikevaihto vuonna 2017 oli 426,0 milj. euroa ja liikevoitto 15,0 milj. euroa. Suomisen osake (SUY1V) noteerataan Nasdaq Helsingissä keskisuurten yhtiöiden listalla. Lue lisää: www.suominen.fi.

Liite

1012374.jpg