Suominen laajentaa BIOLACE®-tuoteperhettään hygieniatuotteisiin suunnitelluilla kuitukankailla

Suominen Oyj     Lehdistötiedote     6.11.2018 klo 21.00

Suominen laajentaa BIOLACE®-tuoteperhettään hygieniatuotteisiin suunnitelluilla kuitukankailla

Johtava kuitukangasvalmistaja Suominen tuo markkinoille kaksi uutta kuitukangastuotetta, BIOLACE® Moven ja BIOLACE® Cozyn. Tuotteet valmistetaan vesineulausteknologialla uusiutuvista raaka-aineista, esimerkiksi polylaktidista (PLA) ja puuvillasta. Molemmat on suunniteltu varta vasten käytettäviksi imukykyisissä hygieniatuotteissa, esimerkiksi pikkuhousunsuojissa. Hygieniatuoteryhmä on Suomisen strategiassa keskeisessä asemassa ja BIOLACE®-uutuudet ovat korkean lisäarvon tuotteina tärkeitä strategian toteuttamiselle.

BIOLACE® Move on sisäkerrosmateriaali (ADL), joka kosteutta nopeasti ja tasaisesti siirtävänä materiaalina takaa kuivuuden. Se on myös markkinoiden paras tuote tahrojen peittämisessä ja häivyttämisessä. Hygieniatuotteiden valmistajille BIOLACE® Move tarjoaa ensiluokkaisen jalostettavuuden eikä siitä irtoa pölyä työstettäessä. Tavanomaisen sisäkerrosmateriaalin vaihtaminen BIOLACE® Moveen on helppo tapa tehdä hygieniatuotteesta ympäristöystävällisempi.

BIOLACE® Cozy on suunniteltu hygieniatuotteiden pintakerroksiin. Se on luokassaan markkinoiden pehmein materiaali, mikä takaa verrattoman mukavuuden käyttäjälle. BIOLACE® Cozy loistaa myös tahrojen peittämisessä ja häivyttämisessä. Se on kosteudensiirto-ominaisuuksiltaan nopein materiaali ympäristöystävällisten vaihtoehtojen joukossa. Lisäksi BIOLACE® Cozy -kuitukankaassa voidaan käyttää Suomisen teräväpiirtoisia ja asiakkaan tarpeen mukaan kustomoitavia pintakuvioita, jotka tarjoavat brändeille ainutlaatuisen mahdollisuuden tehdä hygieniatuotteista erottuvia kilpailijoihin nähden.

”Kysyntä ympäristöystävällisemmille ja turvallisemmille hygieniatuotteille on kuluttajien keskuudessa kova. Nämä BIOLACE®-kuitukankaat auttavat asiakkaitamme vastaamaan tuohon kysyntään”, kertoo Johanna Sirén, Assistant Product Manager. ”Parasta BIOLACE®-tuotteissa on, että ne eivät ole kompromisseja: Kuluttajat saavat hygieniatuotteita, jotka toimivat yhtä hyvin kuin tavanomaiset tuotteet mutta ovat vastuullisempia valintoja esimerkiksi ympäristöä ajatellen.”

Lisätietoja

Johanna Sirén
Assistant Product Manager, Hygiene
p. +358 50 520 5360
johanna.siren@suominencorp.com

Suominen lyhyesti

Suominen valmistaa kuitukankaita rullatavarana pyyhintä- ja hygieniatuotteisiin sekä terveydenhuollon sovelluksiin. Suomisen kuitukankaista valmistetut lopputuotteet – esimerkiksi kosteuspyyhkeet, terveyssiteet ja haavataitokset – luovat lisäarvoa kuluttajien ja ammattilaisten käytössä eri puolilla maailmaa. Suominen on pyyhintään tarkoitettujen kuitukankaiden globaali markkinajohtaja ja sillä on yli 650 työntekijää Euroopassa sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikassa. Suomisen liikevaihto vuonna 2017 oli 426,0 milj. euroa ja liikevoitto 15,0 milj. euroa. Suomisen osake (SUY1V) noteerataan Nasdaq Helsingissä keskisuurten yhtiöiden listalla. Lue lisää: www.suominen.fi.

Liitteet

1012365.jpg 1012366.jpg