Suominen käynnistää uuden kasvuinvestointihankkeen Green Bayn tehtaalla Yhdysvalloissa

Suominen Oyj     Lehdistötiedote    15.2.2018 klo 14.00

Suominen käynnistää uuden kasvuinvestointihankkeen Green Bayn tehtaalla Yhdysvalloissa

Suominen on päättänyt aloittaa uuden kasvuinvestointihankkeen Green Bayn tehtaallaan Wisconsinissa, Yhdysvalloissa. Hankkeen arvo on noin 6 milj. euroa. Investointi sisältää uutta teknologiaa edustavan karstauskoneen asennuksen olemassa olevalle vesineulauslinjalle. Se parantaa tehtaan teknistä kykyä valmistaa kuitukankaita ja auttaa Suomista kehittämään uraauurtavia tuotteita, jotka tekevät ihmisten elämästä parempaa.

Investoinnin valmistuttua Suomisella on aiempaa paremmat valmiudet toimittaa korkean lisäarvon kuitukankaita niihin tuoteryhmiin, joista yhtiö hakee kasvua. Tällaisia tuoteryhmiä ovat kodinhoitoon, henkilökohtaisen hygienian hoitoon ja ammattikäyttöön tarkoitetut pyyhintätuotteet sekä hygieniatuotteet. Lisäksi investointi tehostaa lastenhoidon kuitukankaiden tuotantoa.

”Investointi osoittaa, että olemme tosissamme kasvun suhteen, kuten Muutoksentekijä-strategiamme edellyttääkin”, sanoo toimitusjohtaja Nina Kopola. ”Tämä on selkeä parannus Suomisen tämänhetkiseen tuotantoteknologiaan. Se lisää tuotantokapasiteettiamme ja laajentaa tuotetarjontaamme maailmanlaajuisesti. Pitkällä aikavälillä pystymme kasvattamaan korkean lisäarvon kuitukankaiden osuutta Green Bayn tehtaan tuotannosta. ”

Lisätietoja:

Nina Kopola, toimitusjohtaja, puh. 010 214 300

Suominen lyhyesti

Suominen valmistaa kuitukankaita rullatavarana pyyhintä- ja hygieniatuotteisiin sekä terveydenhuollon sovelluksiin. Suomisen kuitukankaista valmistetut lopputuotteet – esimerkiksi kosteuspyyhkeet, terveyssiteet ja haavataitokset – luovat lisäarvoa kuluttajien ja ammattilaisten käytössä eri puolilla maailmaa. Suominen on pyyhintään tarkoitettujen kuitukankaiden globaali markkinajohtaja ja sillä on yli 650 työntekijää Euroopassa sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikassa. Suomisen liikevaihto vuonna 2017 oli 426,0 milj. euroa ja liikevoitto 15,0 milj. euroa. Suomisen osake (SUY1V) noteerataan Nasdaq Helsingissä keskisuurten yhtiöiden listalla. Lue lisää: www.suominen.fi.