Women’s Board Award Suomisen toimitusjohtaja Nina Kopolalle

Helsinki, Suomi, 2017-03-20 12:45 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- Suominen Oyj Lehdistötiedote 20.3.2017

Women’s Board Award Suomisen toimitusjohtaja Nina Kopolalle

Women’s Board Award myönnettiin perjantaina 17.3.2017 Nina Kopolalle. Kopola on Suominen Oyj:n toimitusjohtaja sekä Metson hallituksen ja Ilmarisen hallintoneuvoston jäsen. Aiemmin hän on toiminut myös mm. Konecranesin hallituksessa.

“Kopolan kokemus suuren, globaalisti toimivan yhtiön toimitusjohtajana antaa hänelle hyvän pohjan toimia ymmärtää toimitusjohtajan kohtaamia haasteita ja toimia sparraajana. Painotimme valinnassa kansainvälistä kokemusta, sillä se on hallitustyöskentelyssä yhä tärkeämpää. Teknisen taustansa ansiosta hän ymmärtää myös tuotannollista toimintaa ja -prosesseja”, palkintoraati totesi perusteluissaan.

“Olen nöyrän kiitollinen saamastani tunnustuksesta. Arvostan tätä todella. Palkinto on tärkeä, sillä nähdäkseni ei ole esitetty kovinkaan hyviä syitä siihen, miksi meillä ei ole enempää naisia toimitusjohtajina, hallituksen jäseninä tai hallitusten puheenjohtajina. Tämä on minusta vinoutunutta ja yksinkertaisesti väärin. Palkinto tuo tämän ilmiön valokeilaan”, sanoo Nina Kopola.

Women’s Board Award perustettiin Chair of the Year -palkinnon rinnalle Norjassa vuonna 2010. Sen jälkeen palkintoa on alettu jakaa vuosittain myös Ruotsissa, Tanskassa ja Suomessa.

Women’s Board Award on tunnustus naispuoliselle yritysjohtajalle ja hallitusammattilaiselle, jolla on potentiaalia toimia suuremman yrityksen hallituksen puheenjohtajana. Palkinto voidaan myöntää naiselle, jolla on merkittävä kokemus joko toimitusjohtajana tai hallituksen jäsenenä yrityksessä, jonka liikevaihto ylittää 100 miljoonaa euroa. Palkinnon tarkoituksena on tukea hallitustyön kehittämistä ja hallitusten osaamisen laajentamista nostamalla esiin potentiaalisia, naispuolisia puheenjohtajaehdokkaita.

Kopolan lisäksi ehdolla Women’s Board Award -palkinnon saajiksi olivat Marketing Clinic -konsernin perustaja ja toimitusjohtaja Catharina Stackelberg-Hammarén sekä Paulig Oy:n konserni- ja toimitusjohtaja Jaana Tuominen. Palkintoraatiin kuuluivat Esko Aho (puheenjohtaja) sekä Maija-Liisa Friman, Aaro Cantell, Timo Ritakallio, Hille Korhonen sekä Gunnar Eckbo.

Lisätiedot:
Nina Kopola, p. 010 214 300
Gunnar Eckbo, p. +47 9202 4576

Kuva: Nina Kopola, Catharina Stackelberg-Hammarén ja Jaana Tuominen palkintoseremoniassa. Valokuvaaja: Antti Korhola.

 

Suominen lyhyesti

Suominen valmistaa kuitukankaita rullatavarana pyyhintä- ja hygieniatuotteisiin sekä terveydenhuollon sovelluksiin. Suomisen kuitukankaista valmistetut lopputuotteet – esimerkiksi kosteuspyyhkeet, terveyssiteet ja haavataitokset – luovat lisäarvoa kuluttajien ja ammattilaisten käytössä eri puolilla maailmaa. Suominen on pyyhintään tarkoitettujen kuitukankaiden globaali markkinajohtaja ja sillä on lähes 650 työntekijää Euroopassa sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikassa. Suomisen liikevaihto vuonna 2016 oli 416,9 milj. euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 25,6 milj. euroa. Suomisen osake (SUY1V) noteerataan Nasdaq Helsingissä keskisuurten yhtiöiden listalla. Lue lisää: www.suominen.fi.

 

Photo_Award_Ceremony.jpg

Viimeisimmät uutiset

Changes in company's own shares, European Regulatory News
PÖRSSITIEDOTE 7.06.2024

Muutos Suomisen omien osakkeiden määrässä

Directors and Officers, European Regulatory News
PÖRSSITIEDOTE 31.05.2024

Suominen käynnistää uudelleenjärjestelyohjelman sisältäen muutoksia johtoryhmässä

Changes in company's own shares, European Regulatory News
PÖRSSITIEDOTE 23.05.2024

KORJAUS: Suominen - omien osakkeiden luovutus