Suomisen sokkorekrytoinnille INDEX17-palkinto

Helsinki, Suomi, 2017-04-04 13:00 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- Suominen Oyj   Lehdistötiedote   4.4.2017

Suomisen sokkorekrytoinnille INDEX17-palkinto

Kansainvälinen kuitukankaiden toimialajärjestö EDANA on myöntänyt Suomiselle INDEX17-palkinnon vastuullisten toimintatapojen kategoriassa työnhakijoiden tasavertaisuutta edistävästä sokkorekrytointikäytännöstä.

INDEX17-palkinnot ovat kuitukangastoimialan arvostetuimpia kunnianosoituksia ja ne jaettiin palkintoseremoniassa INDEX17-messujen yhteydessä 4. huhtikuuta.

“Tämä on mahtava tunnustus Suomiselle ja myös vastuullisille toimintatavoille alallamme ja yleisesti ottaen yritysmaailmassa. Olemme erittäin kiitollisia tästä palkinnosta”, sanoo Suomisen viestintä- ja sijoittajasuhdejohtaja Anu Heinonen palkintotilaisuuden jälkeen.

Suominen soveltaa sokkorekrytoinnin periaatetta kaikissa uusissa rekrytoinneissaan – myös lukien ylimmän johdon palkkaamisessa – henkilöstön monimuotoisuuden lisäämiseksi sekä hakijoiden tasavertaisen kohtelun takaamiseksi. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että palkkaavan esimiehen arvioitavaksi tulevista hakemuksista ja ansioluetteloista poistetaan tietoja, mm. hakijan koko nimi, sukupuoli, etninen tausta ja ikä. Tällä tavoin keskitetään huomio tehtävän kannalta olennaisiin asioihin ja minimoidaan tiedostamattomien ennakkoasenteiden vaikutus rekrytointipäätöksiin.

Suominen kokeili sokkorekrytointia onnistunein tuloksin vuonna 2015 ja siitä lähtien sokkorekrytointi on ollut Suomisen lähtökohtainen tapa rekrytoida.

 

Lisätietoja:

Anu Heinonen, viestintä- ja sijoittajasuhdejohtaja
p. 040 723 6279
anu.heinonen@suominencorp.com

Suominen lyhyesti

Suominen valmistaa kuitukankaita rullatavarana pyyhintä- ja hygieniatuotteisiin sekä terveydenhuollon sovelluksiin. Suomisen kuitukankaista valmistetut lopputuotteet – esimerkiksi kosteuspyyhkeet, terveyssiteet ja haavataitokset – luovat lisäarvoa kuluttajien ja ammattilaisten käytössä eri puolilla maailmaa. Suominen on pyyhintään tarkoitettujen kuitukankaiden globaali markkinajohtaja ja sillä on lähes 650 työntekijää Euroopassa sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikassa. Suomisen liikevaihto vuonna 2016 oli 416,9 milj. euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 25,6 milj. euroa. Suomisen osake (SUY1V) noteerataan Nasdaq Helsingissä keskisuurten yhtiöiden listalla. Lue lisää: www.suominen.fi.

Viimeisimmät uutiset

Annual Meetings & Shareholder Rights, European Regulatory News
PÖRSSITIEDOTE 4.04.2024

Suomisen varsinaisen yhtiökokouksen ja hallituksen järjestäytymiskokouksen päätökset

Vuosikertomukset, European Regulatory News
PÖRSSITIEDOTE 12.03.2024

Suominen on julkaissut vuoden 2023 vuosikertomuksensa sekä palkitsemispolitiikkansa

Annual Meetings & Shareholder Rights, European Regulatory News
PÖRSSITIEDOTE 6.02.2024

Kutsu Suominen Oyj:n varsinaiseen yhtiökokoukseen