Suominen Oyj:n toimitusjohtajan katsaus tänään pidettävässä yhtiökokouksessa

Helsinki, 2016-03-16 09:00 CET (GLOBE NEWSWIRE) --

Suominen Oyj   Pörssitiedote   16.3.2016 klo 10.00

Suominen Oyj:n toimitusjohtajan katsaus tänään pidettävässä yhtiökokouksessa

Suominen Oyj:n varsinainen yhtiökokous pidetään tänään 16.3.2016 alkaen klo 10.00 Helsingissä. Toimitusjohtaja Nina Kopola esittelee katsauksessaan yhtiökokoukselle Suomisen taloudellista kehitystä ja yhtiön strategian toteutumista tilikaudella 2015 sekä alkuvuoden 2016 kysyntätilannetta.

”Kuten tilinpäätöstiedotteessa 29.1.2016 kerroimme, vuoden 2015 viimeisellä neljänneksellä joitakin tilauksia lykkääntyi kuluvan vuoden puolelle. Nämä siirtyneet tilaukset on saatu, mutta kysyntä ei kuitenkaan ole alkuvuodesta ollut viime vuoden tasolla. Arvioimme, että kysynnän muutos on tilapäistä ja johtuu lähinnä päämarkkina-alueillemme Eurooppaan ja Pohjois-Amerikkaan aivan hiljattain tulleesta uudesta tuotantokapasiteetista”, Nina Kopola kertoo katsauksessaan.

Pidemmällä aikavälillä kuitukankaiden kysyntäennusteet eivät ole muuttuneet. Suominen arvioi edelleen kohdemarkkinoidensa kasvavan vuositasolla noin 2–9 % tuotesegmentistä ja maantieteellisestä markkinasta riippuen. Myös Suomisen 29.1.2016 julkistama ohjaus tilikauden 2016 liikevaihdon ja liikevoiton kehityksestä on ennallaan. Suominen arvioi, että vuonna 2016 konsernin liikevaihto ja liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä ovat paremmat kuin vuonna 2015.

Vuonna 2015 Suominen keskittyi strategiansa toteuttamisessa erityisesti 60 miljoonan euron suuruisen kasvuinvestointiohjelman edistämiseen sekä tuotekehityksen parantamiseen.

”Alicanten- ja Paulínian-tehtailla modernisoimme olemassa olevia tuotantolinjoja kasvattaaksemme korkeamman lisäarvon kuitukankaiden, kuten terveydenhuollon tuotteiden, osuutta tehtaiden tuotevalikoimassa. Alicanten investointi on ns. ramp-up-vaiheessa ja Paulíniassa uusien tuotteiden toimitukset ovat jo käynnissä. Myös kasvuinvestointiohjelmamme suurin hanke, uuden tuotantolinjan rakentaminen Bethunen tehtaalle Yhdysvaltoihin, etenee suunnitellusti ja aikataulussaan. Käymme uuden tuotantolinjan konseptituotteiden pohjalta parhaillaan yhteistyöneuvotteluja sekä asiakkaiden että raaka-ainetoimittajien kanssa. Toistamme arvioimme, jonka mukaan uuden tuotantolinjan asennukset valmistuvat tämän vuoden jälkimmäisellä puoliskolla.”

Toimitusjohtajan katsauksen keskeinen uusi sisältö on esitetty tässä tiedotteessa. Katsaukseen liittyvä esitysaineisto on saatavana Suomisen verkkosivuilta yhtiökokouksen päättymisen jälkeen.

Suominen Oyj
Nina Kopola, toimitusjohtaja

Suominen lyhyesti

Suominen valmistaa kuitukankaita rullatavarana pyyhintä- ja hygieniatuotteisiin sekä terveydenhuollon sovelluksiin. Suomisen kuitukankaista valmistetut lopputuotteet – esimerkiksi kosteuspyyhkeet, terveyssiteet ja haavataitokset – luovat lisäarvoa kuluttajien ja ammattilaisten käytössä eri puolilla maailmaa. Suominen on pyyhintään tarkoitettujen kuitukankaiden globaali markkinajohtaja ja sillä on yli 600 työntekijää Euroopassa sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikassa. Suomisen jatkuvien liiketoimintojen liikevaihto vuonna 2015 oli 444,0 milj. euroa ja liikevoitto ennen kertaluonteisia eriä 31,2 milj. euroa. Suomisen osake (SUY1V) noteerataan Nasdaq Helsingissä keskisuurten yhtiöiden listalla. Lue lisää: www.suominen.fi.

 

Jakelu:

Nasdaq Helsinki Oy

Keskeiset tiedotusvälineet

www.suominen.fi

Viimeisimmät uutiset

Annual Meetings & Shareholder Rights, European Regulatory News
PÖRSSITIEDOTE 6.02.2024

Kutsu Suominen Oyj:n varsinaiseen yhtiökokoukseen