Suominen laajentaa tarjontaansa ja palvelee kasvavia markkinoita Bethunen investoinnillaan

Helsinki, 2016-05-03 15:00 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- Suominen Oyj   Lehdistötiedote   3.5.2016 klo 16.00

Suominen laajentaa tarjontaansa ja palvelee kasvavia markkinoita Bethunen investoinnillaan

Johtava kuitukangasvalmistaja Suominen julkistaa lisätietoja kasvuinvestoinnistaan Bethunessa, Yhdysvalloissa. Ensimmäiset tiedot investoinnista uuteen märkärainausteknologiaa hyödyntävään tuotantolinjaan julkistettiin vuonna 2015.

Uudella tuotantolinjalla valmistetaan kuitukankaita useisiin eri käyttökohteisiin: kotitalouspyyhkeisiin, ammattikäyttöön tarkoitettuihin pyyhkeisiin, terveydenhuollon tuotteisiin, wc:stä huuhdeltaviin pyyhkeisiin ja henkilökohtaisen hygienian tuotteisiin.

“Ei ole sattumaa, että Suominen investoi näihin tarkoin valittuihin markkinasegmentteihin. Ne ovat kasvavia markkinoita ja me tiedämme, millaisia tarpeita markkinoilla on näissä käyttökohteissa”, kertoo Suomisen markkinointi- ja tuotehallintajohtaja Saara Söderberg.

Uusi tuotetarjonta ulottuu kokonaan selluloosakuiduista valmistetuista kuitukankaista pelkästään tekokuituja sisältäviin kuitukankaisiin ja vahvistettuihin komposiittituotteisiin. Tuotteita on saatavana laajasti erilaisissa grammapainoissa ja niiden ominaisuudet voivat olla mitä tahansa vedessä hajoavan ja erittäin kestävän väliltä.

Asennusten valmistuttua tuotantolinja hyödyntää uusinta teknologiaa rainan muodostuksessa ja vesineulauksessa. Lisäksi Suomisen tarjonta tuotteiden viimeistelyssä laajenee, sillä kuitukankaisiin voidaan lisätä erilaisia kemikaaleja, esimerkiksi värejä.

Suomisen investointi nostaa märkärainausteknologian täysin uudelle tasolle toimialalla. Investointi tuo markkinoille uudenlaisia kuitukankaita ja tarjoaa näin Suomisen asiakkaille ainutlaatuisia etuja. Kyseessä on avainhanke Suomisen kasvustrategiassa, sillä se mahdollistaa korkeamman lisäarvon tuotteiden osuuden kasvattamisen Suomisen tuotevalikoimassa.

Uusi tuotantolinja räätälöidään Suomisen tarpeisiin yhtiön ainutlaatuisen teknologiaosaamisen pohjalta, mikä takaa ylivertaiset kyvykkyydet avaimet käteen -ratkaisuun verrattuna.

Hankkeen päätoimittaja ja integraattori on Andritz. Hankkeen arvo on kokonaisuudessaan noin 50 miljoonaa euroa ja tuotantolinja asennetaan vuoden 2016 jälkipuoliskolla.

Lisätietoja:

Saara Söderberg
markkinointi- ja tuotehallintajohtaja
p. +358 40 533 6658
saara.soderberg@suominencorp.com

Suominen lyhyesti

Suominen valmistaa kuitukankaita rullatavarana pyyhintä- ja hygieniatuotteisiin sekä terveydenhuollon sovelluksiin. Suomisen kuitukankaista valmistetut lopputuotteet – esimerkiksi kosteuspyyhkeet, terveyssiteet ja haavataitokset – luovat lisäarvoa kuluttajien ja ammattilaisten käytössä eri puolilla maailmaa. Suominen on pyyhintään tarkoitettujen kuitukankaiden globaali markkinajohtaja ja sillä on yli 600 työntekijää Euroopassa sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikassa. Suomisen jatkuvien liiketoimintojen liikevaihto vuonna 2015 oli 444,0 milj. euroa ja liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä 31,2 milj. euroa. Suomisen osake (SUY1V) noteerataan Nasdaq Helsingissä keskisuurten yhtiöiden listalla. Lue lisää: www.suominen.fi.

Viimeisimmät uutiset

Changes in company's own shares, European Regulatory News
PÖRSSITIEDOTE 7.06.2024

Muutos Suomisen omien osakkeiden määrässä

Directors and Officers, European Regulatory News
PÖRSSITIEDOTE 31.05.2024

Suominen käynnistää uudelleenjärjestelyohjelman sisältäen muutoksia johtoryhmässä

Changes in company's own shares, European Regulatory News
PÖRSSITIEDOTE 23.05.2024

KORJAUS: Suominen - omien osakkeiden luovutus