Suominen on käynnistänyt uuden tuotantolinjan suunnittelun - hanke avainasemassa strategian toteuttamisessa

Helsinki, Suomi, 2015-01-30 10:00 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- Suominen Oyj   Pörssitiedote   30.1.2015 klo 11.00

SUOMINEN ON KÄYNNISTÄNYT UUDEN TUOTANTOLINJAN SUUNNITTELUN - HANKE AVAINASEMASSA STRATEGIAN TOTEUTTAMISESSA

Maailmanlaajuisesti johtava kuitukangasvalmistaja Suominen on käynnistänyt suunnitteluprosessin investoinnista uuteen märkärainausta (wetlaid) hyödyntävään kuitukangaslinjaan. Suunniteltu investointi tukisi toteutuessaan Suomisen kasvustrategiaa ja olisi merkittävin yksittäinen hanke yhtiön joulukuussa 2014 julkistamassa investointiohjelmassa.

Suomisella on pitkä kokemus ominaisuuksiltaan ainutlaatuisten kuitukangastuotteiden valmistamisesta märkärainauksella. Nyt suunnitteluvaiheessa oleva investointi vahvistaisi toteutuessaan yhtiön johtavaa markkina-asemaa.

Yhtiön alustavien suunnitelmien mukaan uusi kuitukangaslinja palvelisi useita korkeamman lisäarvon loppukäyttöalueita ja olisi merkittävä askel Suomisen kasvustrategian toteuttamisessa. Uutta tuotantolinjaa suunnitellaan Pohjois-Amerikkaan, jossa korkeamman lisäarvon kuitukankaiden kysyntä on ollut historiallisesti hyvällä tasolla ja myös markkinoiden kasvunäkymät ovat lupaavat.

”Olen erittäin iloinen voidessani tiedottaa näin merkittävästä askeleesta kasvustrategiamme toteuttamisessa. Koska investointihanke on valmistelussa ja useita tärkeitä päätöksiä, esimerkiksi laitetoimittajien valinta, on vielä kesken, emme vielä kommentoi hankkeen kokonaisarvoa. Voin kuitenkin todeta, että kyseessä on selvästi merkittävin yksittäinen hanke joulukuussa julkistamassamme 30 – 50 miljoonan euron suuruisessa kasvuinvestointiohjelmassamme”, sanoo Nina Kopola, Suominen Oyj:n toimitusjohtaja.

Suominen Oyj
Nina Kopola, toimitusjohtaja

Lisätietoja: Nina Kopola, toimitusjohtaja, puh. 010 214 300

Jakelu:
NASDAQ OMX Helsinki Oy
Keskeiset tiedotusvälineet

www.suominen.fi
 
Suominen lyhyesti

Suominen valmistaa kuitukankaita rullatavarana pyyhintä- ja hygieniatuotteisiin sekä terveydenhuollon sovelluksiin. Suomisen kuitukankaista valmistetut lopputuotteet - esimerkiksi kosteuspyyhkeet, terveyssiteet ja haavataitokset - luovat lisäarvoa kuluttajien arkeen eri puolilla maailmaa. Suominen on pyyhintään tarkoitettujen kuitukankaiden globaali markkinajohtaja ja sillä on noin 600 työntekijää Euroopassa sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikassa. Suomisen jatkuvien liiketoimintojen liikevaihto vuonna 2013 oli 373,7 milj. euroa ja liikevoitto ennen kertaluonteisia eriä 19,4 milj. euroa. Suomisen osake (SUY1V) noteerataan NASDAQ OMX:n Helsingin pörssissä. Lue lisää: www.suominen.fi.

 

Viimeisimmät uutiset

Changes in company's own shares, European Regulatory News
PÖRSSITIEDOTE 7.06.2024

Muutos Suomisen omien osakkeiden määrässä

Directors and Officers, European Regulatory News
PÖRSSITIEDOTE 31.05.2024

Suominen käynnistää uudelleenjärjestelyohjelman sisältäen muutoksia johtoryhmässä

Changes in company's own shares, European Regulatory News
PÖRSSITIEDOTE 23.05.2024

KORJAUS: Suominen - omien osakkeiden luovutus