Suominen laajentaa investointiohjelmaansa 60 milj. euroon ja täsmentää Bethunen-tehtaan investoinnin arvoa

Helsinki, 2015-09-01 07:45 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- Suominen Oyj  Pörssitiedote  1.9.2015 klo 8.45

Suominen laajentaa investointiohjelmaansa 60 milj. euroon ja täsmentää Bethunen-tehtaan investoinnin arvoa

Kuitukankaita maailmanlaajuisesti valmistava Suominen on päättänyt laajentaa kasvuinvestointiohjelmaansa noin 60 miljoonaan euroon korkeamman lisäarvon kuitukankaiden lupaavien kasvunäkymien takia. Aiemmin Suominen on kertonut käyttävänsä kasvuinvestointeihin 30–50 miljoonaa euroa strategiakaudella 2015–2017.

Lisäksi Suominen täsmentää Bethunen-tehtaan uuteen märkärainauslinjaan tehtävän investoinnin arvoa. Investointihankkeen kokonaisarvo, sisältäen sekä laitteet että palvelut, on lähes 50 miljoonaa euroa. Suominen on valinnut Andritzin hankkeen päätoimittajaksi ja integraattoriksi.

”Investointimme Bethunen-tehtaaseen nostaa märkärainausteknologian täysin uudelle tasolle toimialallamme. Uusi tuotantolinja räätälöidään Suomisen tarpeisiin ainutlaatuisen teknologiaosaamisemme pohjalta. Sen ansiosta voimme toimittaa asiakkaillemme markkinoiden parhaita kuitukankaita pyyhintä- ja hygieniatuotteisiin sekä terveydenhuollon tuotteisiin. Investointi on täysin linjassa strategisen tavoitteemme kanssa, jonka mukaan tähtäämme alallamme tuotejohtajan asemaan. Korkeamman lisäarvon kuitukankaiden kasvunäkymät ovat lupaavat ja olenkin tyytyväinen, että voimme laajentaa kasvuinvestointiohjelmaamme. Sen tuella tähtäämme toimialan keskiarvon ylittävään liikevaihdon kasvuun”, sanoo Suomisen toimitusjohtaja Nina Kopola.

Uuden tuotantolinjan asennuksen odotetaan valmistuvan vuoden 2016 jälkipuoliskolla.

Suominen Oyj
Nina Kopola, toimitusjohtaja

Lisätietoja: Nina Kopola, toimitusjohtaja, puh. 010 214 300

Jakelu;
NASDAQ Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.suominen.fi

Suominen lyhyesti

Suominen valmistaa kuitukankaita rullatavarana pyyhintä- ja hygieniatuotteisiin sekä terveydenhuollon sovelluksiin. Suomisen kuitukankaista valmistetut lopputuotteet – esimerkiksi kosteuspyyhkeet, terveyssiteet ja haavataitokset - luovat lisäarvoa kuluttajien ja ammattilaisten käytössä eri puolilla maailmaa. Suominen on pyyhintään tarkoitettujen kuitukankaiden globaali markkinajohtaja ja sillä on noin 600 työntekijää Euroopassa sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikassa. Suomisen jatkuvien liiketoimintojen liikevaihto vuonna 2014 oli 401,8 milj. euroa ja liikevoitto ennen kertaluonteisia eriä 26,9 milj. euroa. Suomisen osake (SUY1V) noteerataan NASDAQ OMX:n Helsingin pörssissä. Lue lisää: www.suominen.fi.
 

Viimeisimmät uutiset

Changes in company's own shares, European Regulatory News
PÖRSSITIEDOTE 7.06.2024

Muutos Suomisen omien osakkeiden määrässä

Directors and Officers, European Regulatory News
PÖRSSITIEDOTE 31.05.2024

Suominen käynnistää uudelleenjärjestelyohjelman sisältäen muutoksia johtoryhmässä

Changes in company's own shares, European Regulatory News
PÖRSSITIEDOTE 23.05.2024

KORJAUS: Suominen - omien osakkeiden luovutus