Suomisen Hydraspun® Dispersible -kuitukangas läpäisi GD3-testit, yhtiö laajentaa tuotteen tarjontaa

Helsinki, Suomi, 2014-03-18 09:30 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- Suominen Oyj   Lehdistötiedote   18.3.2014 klo 10.30

SUOMISEN HYDRASPUN® DISPERSIBLE -KUITUKANGAS LÄPÄISI GD3-TESTIT, YHTIÖ LAAJENTAA TUOTTEEN TARJONTAA

Suomisen patentoima Hydraspun Dispersible -kuitukangas on läpäissyt molempien keskeisten toimialajärjestöjen, sekä eurooppalaisen EDANAn että pohjoisamerikkalaisen INDAn, määrittelemät niin kutsutut GD3- testit. Testitulosten mukaan Suomisen Hydraspun Dispersible -kuitukangas hajoaa niin nopeasti viemäriverkostossa, että tuotteen voi hävittää täysin turvallisesti wc:stä huuhtelemalla.

Suominen kuuluu maailman johtaviin kuitukangasvalmistajiin ja on viemäriin huuhdeltavien kuitukangastuotteiden edelläkävijä. "Hydraspun Dispersible -tuotteet kehitettiin 1990-luvun lopulla. Siitä asti viemäriverkkoon huuhdeltavien pyyhintätuotteiden nopean hajoavuuden varmistaminen on ollut keskeisellä sijalla innovaatiotoiminnassamme. Tunnemme tuotteemme raaka-aineen eli erilaiset kuidut tarkoin. Lisäksi ymmärrämme jätevesihuollon odotuksia ja toimimme tiiviissä yhteistyössä asiakkaidemme kanssa. Olemme siten tällä markkina-alueella johtava toimija ja voimme jatkuvasti kehittää Hydraspun Dispersible -tuotteidemme ominaisuuksia entistäkin paremmiksi”, Kyra Dorsey, tuotepäällikkö, PhD (kemiantekniikka), kertoo.

Suomisella on parhaillaan käynnissä jo aiemmin tiedotettu investointihanke, jonka myötä yhtiö lisää Hydraspun-tuotteen tuotantokapasiteettia Yhdysvalloissa. Investointihanke on edennyt aikataulun mukaisesti ja lisäkapasiteetin kaupallistaminen käynnistyy huhtikuussa. Lisäksi Suominen kasvattaa Hydraspun-kuitukankaan tarjontaa Euroopan markkinoilla laajentamalla olemassa olevaa valmistusyhteistyötä Ahlstromin Ställdalenin tehtaan kanssa.

”On erittäin tärkeää, että voimme vastata wc:stä huuhdeltavien kuitukangastuotteiden kysyntään. Lisäämällä Hydraspun Dispersible -tuotteiden tarjontaamme Euroopan markkinoilla ja laajentamalla tuotantokapasiteettia myös Yhdysvalloissa, kasvatamme näiden tuotteiden toimitusvalmiutta yli 25 %:lla nykyisestä”, Suomisen Convenience -liiketoiminta-alueen johtaja Timo Hiekkaranta toteaa.

”Haluamme vastata nopeasti asiakkaidemme ja kuluttajien tarpeisiin. Maailmanlaajuisesti kasvava kysyntä esimerkiksi viemäriin huuhdeltaville tuotteille merkitsee sitä, että meidän täytyy pystyä jatkuvasti kehittämään tuotteitamme. Se, että läpäisimme GD3-testit todistaa, että voimme myös jatkossa toimittaa asiakkaillemme tutkitusti turvallisia, wc:stä huuhdeltavia kuitukangastuotteita tämän tuotealueen pitkäaikaisena edelläkävijäyrityksenä”, markkinointi- ja tuotehallintajohtaja Saara Söderberg lisää.

“Kuitukangasala kehittää edelleen tuotteita jotka edistävät terveyttämme ja tekevät elämästä mukavampaa. Erilaiset kosteuspyyhkeet, kuten kosteat wc-pyyhkeet ja vauvanhoitoon sekä hygienian- ja kauneudenhoitoon tarkoitetut pyyhkeet, ovat erinomaisia esimerkkejä kuluttajalähtöisistä kuitukangasinnovaatioista. INDA ja EDANA ovat yhdessä laatineet ”Code of Practise” -asiakirjan joka opastaa alan yrityksiä pyyhintätuotteiden pakkausmerkinnöissä. Mikäli kuitukangasvalmistaja haluaa markkinoida tuotettaan wc:stä huuhdeltavana, tuote tulee ensin arvioida määritellyn kriteeristön pohjalta ja sen tulee läpäistä kaikkiaan seitsemän erilaista testiä”; INDAn tekninen johtaja Steve Ogle sanoo.

Lisätietoja:
Kyra Dorsey, tuotepäällikkö,
kyra.dorsey@suominencorp.com
Timo Hiekkaranta, johtaja, Convenience, timo.hiekkaranta@suominencorp.com


Suominen lyhyesti

Suominen toimittaa teollisuudelle ja kaupalle kuitukankaita ja joustopakkauksia, joiden loppukäyttäjiä ovat kuluttajat eri puolilla maailmaa. Suominen on pyyhintään tarkoitettujen kuitukankaiden globaali markkinajohtaja. Yhtiö työllistää yli 1 000 työntekijää Euroopassa sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikassa. Sen liikevaihto vuonna 2013 oli 433.1 milj. euroa ja liikevoitto ennen kertaluonteisia eriä 18,3 milj. euroa. Suomisen osake (SUY1V) noteerataan NASDAQ OMX:n Helsingin pörssissä. Lue lisää: www.suominen.fi.


 

Viimeisimmät uutiset

Calendar of Events, European Regulatory News
PÖRSSITIEDOTE 7.05.2024

Suomisen vuoden 2024 tammi-syyskuun osavuosikatsauksen julkistuspäivä muuttuu

Osavuosikatsaukset, European Regulatory News
PÖRSSITIEDOTE 7.05.2024

Suominen Oyj:n osavuosikatsaus 1.1.-31.3.2024: Kannattavuus paranee asteittain

Annual Meetings & Shareholder Rights, European Regulatory News
PÖRSSITIEDOTE 4.04.2024

Suomisen varsinaisen yhtiökokouksen ja hallituksen järjestäytymiskokouksen päätökset