Suomisen Euroopan tehtaille uusisa FSC- ja PEFC-sertifiointeja

Helsinki, Suomi, 2014-08-19 11:45 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- Suominen Oyj  Lehdistötiedote  19.8.2014 klo 12.45

SUOMISEN EUROOPAN TEHTAILLE UUSIA FSC- JA PEFC-SERTIFIOINTEJA

Kolmelle Suomisen Euroopassa sijaitsevalle tehtaalle on myönnetty FSC- ja PEFC-sertifikaatit. Sertifikaatit ovat yksi osoitus Suomisen sitoutumisesta toimitusketjunsa vastuullisuuteen ja niiden hankkimisen taustalla on lisäksi uusiutuvista ja kestävän kehityksen mukaisista raaka-aineista valmistettujen kuitukankaiden kasvava kysyntä.

FSC (Forest Stewardship Council) ja PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification) ovat kansainvälisiä standardeja yrityksille, jotka hyödyntävät tuotannossaan metsästä korjattua puuraaka-ainetta. Sertifiointi on mahdollista saada, mikäli tuotantoyritys voi varmentaa, että sen sertifikaatilla merkittyjen tuotteiden sisältämä puupohjainen raaka-aine on peräisin metsästä, jota hoidetaan kestävän kehityksen periaatteita noudattaen. Suomisen tehtaat Italian Cressassa ja Mozzatessa sekä Suomen Nakkilassa täyttivät kaikki sertifioijien suorittamaan puolueettomaan arviointiin liittyvät vaiheet (ns. chain-of-custody). Näiden kolmen tehtaan lisäksi myös Suomisen Green Bayn tehdas Yhdysvalloissa on sertifioitu.

”Asiakkaat ja kuluttajat kautta maailman haluavat ostaa tuotteita, jotka tukevat kestävää kehitystä. Suominen vastaa tähän kysyntään. FSC- ja PEFC- sertifiointien avulla voimme tarjota globaaleille, vastuullisia ratkaisuja etsiville asiakkaillemme laajan valikoiman sertifioituja kuitukankaita terveydenhuollon sovelluksiin sekä hygienia- ja pyyhintätuotteisiin, myös wc:stä huuhdeltaviin pyyhkeisiin”, sanoo Mimoun Saim, Suomisen EMEA-alueen tuotantolaitoksista vastaava johtaja.

Lisätietoja: Mimoun Saim, johtaja, Tuotantolaitokset EMEA, tel. +34 629 026 317 tai
mimoun.saim@suominencorp.com


Suominen lyhyesti

Suominen valmistaa kuitukankaita rullatavarana pyyhintä- ja hygieniatuotteisiin sekä terveydenhuollon sovelluksiin. Suomisen kuitukankaista valmistetut lopputuotteet - esimerkiksi kosteuspyyhkeet, terveyssiteet ja haavataitokset - luovat lisäarvoa kuluttajien arkeen eri puolilla maailmaa. Suominen on pyyhintään tarkoitettujen kuitukankaiden globaali markkinajohtaja ja sillä on noin 600 työntekijää Euroopassa sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikassa. Suomisen jatkuvien liiketoimintojen liikevaihto vuonna 2013 oli 373,7 milj. euroa ja liikevoitto ennen kertaluonteisia eriä 19,4 milj. euroa. Suomisen osake (SUY1V) noteerataan NASDAQ OMX:n Helsingin pörssissä. Lue lisää: www.suominen.fi.
 

 

Viimeisimmät uutiset

Changes in company's own shares, European Regulatory News
PÖRSSITIEDOTE 7.06.2024

Muutos Suomisen omien osakkeiden määrässä

Directors and Officers, European Regulatory News
PÖRSSITIEDOTE 31.05.2024

Suominen käynnistää uudelleenjärjestelyohjelman sisältäen muutoksia johtoryhmässä

Changes in company's own shares, European Regulatory News
PÖRSSITIEDOTE 23.05.2024

KORJAUS: Suominen - omien osakkeiden luovutus