Suomisen Euroopan tehtaille uusisa FSC- ja PEFC-sertifiointeja

Helsinki, Suomi, 2014-08-19 11:45 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- Suominen Oyj  Lehdistötiedote  19.8.2014 klo 12.45

SUOMISEN EUROOPAN TEHTAILLE UUSIA FSC- JA PEFC-SERTIFIOINTEJA

Kolmelle Suomisen Euroopassa sijaitsevalle tehtaalle on myönnetty FSC- ja PEFC-sertifikaatit. Sertifikaatit ovat yksi osoitus Suomisen sitoutumisesta toimitusketjunsa vastuullisuuteen ja niiden hankkimisen taustalla on lisäksi uusiutuvista ja kestävän kehityksen mukaisista raaka-aineista valmistettujen kuitukankaiden kasvava kysyntä.

FSC (Forest Stewardship Council) ja PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification) ovat kansainvälisiä standardeja yrityksille, jotka hyödyntävät tuotannossaan metsästä korjattua puuraaka-ainetta. Sertifiointi on mahdollista saada, mikäli tuotantoyritys voi varmentaa, että sen sertifikaatilla merkittyjen tuotteiden sisältämä puupohjainen raaka-aine on peräisin metsästä, jota hoidetaan kestävän kehityksen periaatteita noudattaen. Suomisen tehtaat Italian Cressassa ja Mozzatessa sekä Suomen Nakkilassa täyttivät kaikki sertifioijien suorittamaan puolueettomaan arviointiin liittyvät vaiheet (ns. chain-of-custody). Näiden kolmen tehtaan lisäksi myös Suomisen Green Bayn tehdas Yhdysvalloissa on sertifioitu.

”Asiakkaat ja kuluttajat kautta maailman haluavat ostaa tuotteita, jotka tukevat kestävää kehitystä. Suominen vastaa tähän kysyntään. FSC- ja PEFC- sertifiointien avulla voimme tarjota globaaleille, vastuullisia ratkaisuja etsiville asiakkaillemme laajan valikoiman sertifioituja kuitukankaita terveydenhuollon sovelluksiin sekä hygienia- ja pyyhintätuotteisiin, myös wc:stä huuhdeltaviin pyyhkeisiin”, sanoo Mimoun Saim, Suomisen EMEA-alueen tuotantolaitoksista vastaava johtaja.

Lisätietoja: Mimoun Saim, johtaja, Tuotantolaitokset EMEA, tel. +34 629 026 317 tai
mimoun.saim@suominencorp.com


Suominen lyhyesti

Suominen valmistaa kuitukankaita rullatavarana pyyhintä- ja hygieniatuotteisiin sekä terveydenhuollon sovelluksiin. Suomisen kuitukankaista valmistetut lopputuotteet - esimerkiksi kosteuspyyhkeet, terveyssiteet ja haavataitokset - luovat lisäarvoa kuluttajien arkeen eri puolilla maailmaa. Suominen on pyyhintään tarkoitettujen kuitukankaiden globaali markkinajohtaja ja sillä on noin 600 työntekijää Euroopassa sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikassa. Suomisen jatkuvien liiketoimintojen liikevaihto vuonna 2013 oli 373,7 milj. euroa ja liikevoitto ennen kertaluonteisia eriä 19,4 milj. euroa. Suomisen osake (SUY1V) noteerataan NASDAQ OMX:n Helsingin pörssissä. Lue lisää: www.suominen.fi.
 

 

Viimeisimmät uutiset

Annual Meetings & Shareholder Rights, European Regulatory News
PÖRSSITIEDOTE 4.04.2024

Suomisen varsinaisen yhtiökokouksen ja hallituksen järjestäytymiskokouksen päätökset

Vuosikertomukset, European Regulatory News
PÖRSSITIEDOTE 12.03.2024

Suominen on julkaissut vuoden 2023 vuosikertomuksensa sekä palkitsemispolitiikkansa

Annual Meetings & Shareholder Rights, European Regulatory News
PÖRSSITIEDOTE 6.02.2024

Kutsu Suominen Oyj:n varsinaiseen yhtiökokoukseen