Suominen ostaa Ahlstromin Paulinian tehtaan Brasiliassa, kauppa aiotaan rahoittaa hybridilainalla

Helsinki, Suomi, 2014-01-10 09:30 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- Suominen Oyj    Pörssitiedote   10.1.2014 klo 10.30

SUOMINEN OSTAA AHLSTROMIN PAULÍNIAN TEHTAAN BRASILIASSA, KAUPPA AIOTAAN RAHOITTAA HYBRIDILAINALLA

Suominen ja Ahlstrom ovat sopineet Ahlstromin aiempaan Home and Personal -liiketoiminta-alueeseen kuuluneen Brasilian yksikön (Ahlstrom Fabricação de Não-Tecidos Ltda) koko osakekannan myynnistä Suomiselle. Velaton kauppahinta on 17,5 miljoonaa euroa. Suominen aikoo rahoittaa kaupan laskemalla liikkeelle oman pääoman ehtoisen osakkeiksi vaihdettavan hybridilainan.

Suominen osti Ahlstromin Home and Personal -liiketoiminta-alueen marraskuussa 2011, mutta Brasilian yksikön siirtyminen Suomiselle viivästyi viranomaislupien myöhästymisen ja sitä seuranneiden uudelleenneuvottelujen vuoksi.

Suomiselle siirtyvä tehdas sijaitsee Paulíniassa Brasiliassa, noin 120 kilometriä São Paulosta luoteeseen. Tehdas on ainoa modernia vesineulausteknologiaa hyödyntävä pyyhintätuotteiden kuitukankaita valmistava yksikkö Brasiliassa. Tehtaalla voidaan valmistaa myös teollisia kuitukankaita. Paulínian tehdas on rakennettu vuonna 2008 ja se työllistää noin 40 henkilöä. Kaikki työntekijät siirtyvät Suomiseen kaupan toteutumisen yhteydessä, arviolta helmikuun 2014 loppuun mennessä.

“Paulínian tehtaan siirtyminen vihdoin osaksi Suomista on meille tärkeä virstanpylväs. Kauppa merkitsee meille jalansijaa lupaavia kasvumahdollisuuksia tarjoaville Etelä-Amerikan markkinoille. Vahvistamme edelleen globaalisti johtavaa asemaamme pyyhintätuotteiden kuitukankaiden valmistajana, sillä kaupan myötä Suominen on ainoa pyyhintäkuitukankaita Euroopassa, Pohjois-Amerikassa sekä Etelä-Amerikassa valmistava toimija. Suomisesta tulee aidosti globaali, joten voimme jatkossa palvella maailmanlaajuisesti toimivia asiakkaitamme entistäkin paremmin. Olemme erittäin iloisia voidessamme toivottaa Paulínian tervetulleeksi Suomiseen ja odotamme innolla, että pääsemme toden teolla hyödyntämään markkinoiden tarjoamia mahdollisuuksia yhdessä paikallisen toimintaympäristön erinomaisesti tuntevan tiimimme kanssa”, sanoo Nina Kopola, Suominen Oyj:n toimitusjohtaja.

”Olemme hyvin tyytyväisiä Paulínian siirtymisestä, ja näin ollen pyyhkimistuoteliiketoimintamme myynnin  loppuun saattamisesta Suomiselle”, toteaa Jan Lång, Ahlstrom Oyj:n toimitusjohtaja.

Kauppa rahoitetaan oman pääoman ehtoisella osakkeiksi vaihdettavalla hybridilainalla

Nyt sovitun kaupan toteutumisen edellytyksenä on kauppahinnan rahoituksen järjestyminen yhtiön 17,5 miljoonan euron määräisellä hybridilainajärjestelyllä. Ahlstrom Oyj on sitoutunut merkitsemään lainaosuudet siltä osin kuin lainaosuudet eivät tule kokonaisuudessaan merkityiksi muiden sijoittajien toimesta. Lainaan liittyy oikeus vaihtaa pääoma ja sille mahdollisesti kertyneet pääomitetut korot yhtiön uusiin tai sen hallussa oleviin osakkeisiin.

Edellä kuvattuun hybridilainajärjestelyyn liittyen Suominen Oyj:n hallitus on päättänyt kutsua koolle ylimääräisen yhtiökokouksen ja ehdottaa yhtiökokoukselle, että yhtiön hallitus valtuutetaan päättämään osakeyhtiölain 10 luvun 1 §:ssä tarkoitettujen optio- ja muiden erityisten oikeuksien (jäljempänä ”erityiset oikeudet”) antamisesta yhdessä tai useammassa erässä. Erityiset oikeudet oikeuttavat maksua vastaan saamaan uusia osakkeita tai yhtiön hallussa olevia omia osakkeita. Oikeus voidaan antaa yhtiön velkojalle myös siten, että oikeuteen liittyy ehto velkojan saatavan käyttämisestä osakkeen merkintähinnan kuittaamiseen.

Suominen Oyj on tietoinen Ahlstrom Oyj:n ja Ahlström Capital Groupin välisistä, järjestelyyn liittyvistä sitoumuksista. Ahlstrom Oyj kuvaa näitä sitoumuksia pörssitiedotteessaan 10.1.2014.

Kutsu Suominen Oyj:n 31.1.2014 pidettävään ylimääräiseen yhtiökokoukseen julkaistaan tänään pörssitiedotteena.

Tiedotustilaisuus

Suominen Oyj järjestää yrityskaupasta tiedotustilaisuuden tänään 10.1.2014 klo 12.30, osoite Itämerentori 2, 2. krs (kokoushuone Lyra), Helsinki. Yrityskaupan esittelee Suominen Oyj:n toimitusjohtaja Nina Kopola. Tilaisuudessa ovat läsnä myös Ahlstrom Oyj:n sekä Ahlstrom Capital Groupin edustajat. Esitysmateriaali on saatavilla tiedotustilaisuuden jälkeen osoitteessa
www.suominen.fi


Suominen Oyj
Nina Kopola, toimitusjohtaja,


Lisätietoja:
Nina Kopola, toimitusjohtaja, Suominen Oyj, puh. 010 214 300

Suominen lyhyesti

Suominen toimittaa teollisuudelle ja kaupalle kuitukankaita ja joustopakkauksia, joiden loppukäyttäjiä ovat kuluttajat eri puolilla maailmaa. Suominen on pyyhintään tarkoitettujen kuitukankaiden globaali markkinajohtaja. Yhtiö työllistää yli 1000 työntekijää Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Sen jatkuvien liiketoimintojen liikevaihto vuonna 2012 oli 410,4 milj. euroa ja jatkuvien liiketoimintojen liikevoitto ennen kertaluonteisia eriä 12,9 milj. euroa. Suomisen osake (SUY1V) noteerataan NASDAQ OMX:n Helsingin pörssissä. Lue lisää: www.suominen.fi.


Jakelu:
NASDAQ OMX Helsingin pörssi
Keskeiset tiedotusvälineet

www.suominen.fi

Viimeisimmät uutiset

Changes in company's own shares, European Regulatory News
PÖRSSITIEDOTE 21.05.2024

Suominen - omien osakkeiden luovutus

Calendar of Events, European Regulatory News
PÖRSSITIEDOTE 7.05.2024

Suomisen vuoden 2024 tammi-syyskuun osavuosikatsauksen julkistuspäivä muuttuu

Osavuosikatsaukset, European Regulatory News
PÖRSSITIEDOTE 7.05.2024

Suominen Oyj:n osavuosikatsaus 1.1.-31.3.2024: Kannattavuus paranee asteittain