← Takaisin

Suomisen sokkorekrytointikäytäntö ehdolla INDEX17-palkinnon voittajaksi

Johtava kuitukangasvalmistaja Suominen on ehdolla INDEX17-palkinnon saajaksi vastuullisten toimintatapojen kategoriassa työnhakijoiden tasavertaisuutta edistävällä sokkorekrytoinnillaan. Palkinnon jakaa kansainvälinen kuitukankaiden toimialajärjestö EDANA.

Suominen soveltaa sokkorekrytoinnin periaatetta kaikissa uusissa rekrytoinneissaan – myös lukien ylimmän johdon palkkaamisessa – henkilöstön monimuotoisuuden lisäämiseksi sekä hakijoiden tasavertaisen kohtelun takaamiseksi. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että palkkaavan esimiehen arvioitavaksi tulevista hakemuksista ja ansioluetteloista poistetaan tietoja, mm. hakijan koko nimi, sukupuoli, etninen tausta ja ikä. Tällä tavoin keskitetään huomio tehtävän kannalta olennaisiin asioihin ja minimoidaan tiedostamattomien ennakkoasenteiden vaikutus rekrytointipäätöksiin.

Suominen kokeili sokkorekrytointia onnistunein tuloksin vuonna 2015 ja siitä lähtien sokkorekrytointi on ollut Suomisen lähtökohtainen tapa rekrytoida.

INDEX17-palkinnot ovat kuitukangastoimialan arvostetuimpia kunnianosoituksia ja ne jaetaan palkintoseremoniassa INDEX17-messujen yhteydessä 4. huhtikuuta.