← Takaisin

Suominen mukana Kemian vuodessa

Vuosi 2011 on kansainvälinen kemian vuosi, jonka aikana tehdään tunnetuksi kemian merkitystä ja sen tarjoamia ratkaisuja osana hyvää elämää. Tavoitteena on erityisesti lisätä nuorten kiinnostusta kemiaa kohtaan.

Yhdistyneet Kansakunnat ja UNESCO ovat nimenneet vuoden 2011 kansainväliseksi kemian vuodeksi. Vuotta juhlistetaan ympäri maailman monin tapahtumin, joissa esitellään kemian saavutuksia ja merkitystä hyvinvoinnillemme ja elinympäristöllemme. Muovituotteet ja -pakkaukset ovat tässä merkittävässä roolissa yhtenä kemiantuoteteollisuuden sektorina.

Suominen on mukana tukemassa teemavuotta pirkanmaalaisten kemian alan yritysten kanssa. Vuoden aikana Pirkanmaalla järjestetään mm. Studia Generalia luentoiltoja pääkirjastossa, tutustumistilaisuuksia toimittajille ja kouluille kumppaniyrityksiin sekä yleisötapahtuma kesän aikana.

Tule kuulemaan lisää mm. kestävän kehityksen elintarvikepakkauksista seuraavaan Studia Generaliaan, joka järjestetään Tampereen pääkirjasto Metsossa torstaina 3.3. klo 18-20. Ohessa tilaisuuden kutsu (pdf).

Katso myös teemavuotta esittelevät videolinkit Youtubesta:

Chemistry: All About You International Year of Chemistry: Water - A chemical Solution

Lisätietoa teemavuodesta: www.kemia2011.fi