← Takaisin

Sertifioidut raaka-aineet tulevat kuitukankaisiin

Suominen is stepping up the sustainability of nonwovens.

Suominen kehittää pyyhintä- ja hygieniatuotteissa sekä terveydenhuollon sovelluksissa käytettävien kuitukankaiden vastuullisuutta. Omien kuluttajatutkimustemme mukaan kuitukankaista valmistetut vastuulliset tuotteet, kuten biohajoavat pyyhkeet, herättävät yhä laajempaa kiinnostusta. Vastaamme kysyntään muun muassa tarjoamalla uusiutuvista, FSC®- ja PEFC-sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja kuitukankaita.

Suurin osa tuotteidemme raaka-aineista on sellupohjaisia, esimerkiksi vuonna 2015 sellupohjaisten materiaalien osuus Suomisen raaka-aineista oli 46 %. Kaikki sellupohjaiset materiaalit eivät ole sertifioituja, mutta sertifioitujen raaka-aineiden osuus on kasvussa.

”Asiakkaiden kiinnostus sertifioituja raaka-aineita kohtaan on selvästi kasvussa, sillä heidän omien asiakkaidensa, jälleenmyyjien ja kuluttajien, tietoisuus vastuullisuudesta lisääntyy jatkuvasti”, sanoo Suomisen myyntijohtaja Mariann Forsström.

Suominen pystyy valmistamaan kuitukankaita, jotka sisältävät ainoastaan uusiutuvia, sertifioituja raaka-aineita, ja meillä on kova tahto parantaa tuotteidemme vastuullisuutta. Kaikki riippuu tietenkin siitä, haluaako asiakas tuotteessa käytettävän sertifioituja raaka-aineita vai ei.

Sertifioinnit edistävät vastuullista metsänhoitoa

Puuperäisiin materiaaleihin sovellettavista sertifioinneista tunnetuimmat lienevät FSC ja PEFC.

PEFC logo Suominen

FSC (Forest Stewardship Council) on maailmanlaajuinen voittoa tavoittelematon organisaatio, joka edistää vastuullista metsänhoitoa kaikkialla maailmassa. FSC:n jäseniin lukeutuu maailman johtavien ympäristöjärjestöjen, kuten WWF:n ja Greenpeacen, lisäksi yrityksiä ja kansalaisjärjestöjä.

PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification) on kansainvälinen voittoa tavoittelematon kansalaisjärjestö, joka edistää kestävää metsätaloutta puolueettoman ulkopuolisen tahon myöntämän sertifioinnin avulla. PEFC on maailman suurin metsäsertifiointijärjestelmä, sillä noin 300 miljoonaa hehtaaria maailman metsistä on sertifioitu sen vaatimusten mukaisesti.

Kumpikin organisaatio pyrkii varmistamaan, että metsätaloudessa kunnioitetaan ympäristöä ja ihmisoikeuksia.

Tätä kirjoitettaessa viidellä Suomisen kahdeksasta tehtaasta oli joko molemmat sertifioinnit tai toinen niistä. Suomisen tavoitteena on sertifioida kaikki tehtaansa.

Katso Suomisen sertifioitujen tehtaiden ajantasainen lista.

Kuluttajien arki helpommaksi ja vastuullisemmaksi

Vastuullisten lopputuotteiden kuluttajakysyntä on siis tärkein sertifioitujen raaka-aineiden käyttöä edistävä tekijä. Sertifiointimerkinnät lopputuotteiden pakkauksissa helpottavat kuluttajien arkea, sillä ne kertovat selkeästi, että tuotteen vastuullisuuteen on kiinnitetty huomiota sen koko matkalla metsästä kaupan hyllylle. Merkinnät saavat kuluttajat myös tuntemaan, että he ovat mukana tekemässä ympäristönsuojelutyötä. Pelkkien merkintöjen perusteella ei kuitenkaan pidä tehdä pikaisia johtopäätöksiä:

Tuote, jonka pakkauksessa ei ole merkintää sertifioinnista, voi hyvinkin olla valmistettu vastuullisesti kestävän kehityksen mukaisista raaka-aineista.

 

Viime kädessä brändit ja valmistajat, jotka haluavat käyttää tuotteissaan sertifioituja raaka-aineita, ovat etulyöntiasemassa markkinoilla, joilla vastuullisuus on trendikästä. Suominen on valmis tekemään osuutensa varmistaakseen, että kuluttajat voivat tehdä vastuullisia valintoja. Tämä juontuu Suomisen tehtävästä: luoda jatkuvasti parempia kuitukankaita ihmisille.

Lue lisää

Yritysvastuu Suomisella