← Takaisin

Nina Kopola: "Kysyntä Q4:llä oli 2015 tasolla"

 

 

Suominen julkaisi vuoden 2016 viimeisen neljänneksen ja koko vuoden tuloksensa tiistaina 31.1.2017. Yhtiön liikevaihto ja liikevoitto laskivat loka-joulukuussa ja liiketoiminnan rahavirta kasvoi vertailukaudesta.

Toimitusjohtaja Nina Kopola kommentoi Suomisen tulosta analyysiyhtiö Inderesin videolla.

"Viimeisellä neljänneksellä merkittävä määrä myytyjä toimituksia siirtyi tuloutettaviksi vuodelle 2017, mikä omalta osaltaan vaikutti liikevaihtoon. Jos näitä ei olisi tapahtunut, meidän liikevaihto olisi ollut viimeisellä neljänneksellä hyvin lähellä edellisen vuoden liikevaihtoa", Kopola kertoo loka-joulukuun tulokseen vaikuttaneista tekijöistä.

"Kysyntä meidän tuotteille oli viimeisellä neljänneksellä vuoden 2015 tasolla."

Vuodesta 2017 Suominen arvioi, että konsernin liikevaihto on parempi kuin vuonna 2016. Myös vertailukelpoisen liikevoiton arvioidaan olevan edellisvuotta parempi, edellyttäen että Bethunen uusi tuotantolinja käynnistyy suunnitelmien mukaisesti. Suomisen liikevaihto vuonna 2016 oli 416,9 milj. euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 25,6 milj. euroa.

"Uskallamme olla varovaisen positiivisia, kun katsomme tätä vuotta eteenpäin", sanoo Nina Kopola.

Pohjois-Amerikka on Suomisen suurin markkina-alue ja tämän takia muutokset Yhdysvaltain politiikassa kiinnostavat myös sijoittajia.

"Suomisen Pohjois-Amerikassa myytävät tuotteet pääsääntöisesti myös tehdään siellä. Siinä mielessä protektionismilla ei ole suoranaista vaikutusta meihin", Nina Kopola kertoo.

Lue Suominen Oyj:n tilinpäätöstiedote 1.1.-31.12.2016